dissabte, 29 de novembre del 2008

La FIRA DEL CAMP!

Avui s'ha inaugurat la FIRA DEL CAMP.

http://www.diariodeibiza.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2008112700_2_289383__Pitises-i-Balears-Fira-Camp-contara-empresas-cuatro-2007

Sabeu a quí ens hem trobat?
SI SI ... en Gaspar Caballero, a qui hem aprofitat per donar el CD de fotos que teniem preparat.
Ha estat molt content i recorda molt bé els alumnes d'Es Vedrà.
Un dels "stants" és l'agricultura ecològica, el mètode de Parades en Crestall, o hi podem trobar la maqueta de l'hort que tenim a l'escola.



Està oberta aquest cap de setmana, 29 i 30 de desembre, a més, fan un curs sobre les jardineres.

Si teniu l'oportunitat donau-hi una volteta, és molt interessant!!

dijous, 20 de novembre del 2008

LA LLISTA DE LA COMPRA DELS PLANTERS

La parada de les COMPOSTES:

* 8 llutugues de roure de fulla verda.
* 8 lletugues de roure de fulla vermella.
* 8 lletugues maravella.
* 9 lletugues romana.
* 8 lletugues franceses de fulla verda.
* 8 lletugues franceses de fulla vermella.
* 9 endivies.
* 10 bledes
* 28 espinacs

La parada de les LLEGUMINOSES:

* LLavors de faves.
* Llavors de pèsols.
* 6 Col-i-flors.
* 33 Ravanets.
* 12 Bròquil.

La parada de les LILIÀCIES:

* 2 bossetes cebes (també podríem comprar planter).
* 20 Porros.
* 2 cabeces d'alls.
* 3 apis.
* Pastanagues.

dilluns, 3 de novembre del 2008

Visita a l'hort.

L'altre dia es nostres companys de tercer passaren per l'hort a veure què havia passat amb les tomateres, que també estaven molt preocupats. Avui amb l'ajuda de na Pepa les hem pogut tornar a aixecar, a veure si poden madurar les tomates que els hi queden.

Visita a l'hort i una mica d'informació!

L'altre dia es nostres companys de tercer passaren per l'hort a veure què havia passat amb les tomateres, que també estaven molt preocupats. Avui amb l'ajuda de na Pepa les hem pogut tornar a aixecar, a veure si poden madurar les tomates que els hi queden.

També hem aprofitat per observar i collir algunes cols petitetes que no coneixiem, les "cols de brusel·les
".









Les
COLS DE BRUSSEL·LES són varietats de cols pertanyents a la família de les crucíferes, on estarien incloses altres tipus de cols, com la col llomarda, la col-i-flor, etc. o un altre tipus de plantes comestibles molt important com els raves.

Apareix com a planta cultivada en moltes llocs del món durant l'època d'hivern. Com es tracta d'una varietat de col, s'assembla en els seus primers estadis de cultiu a la col llombarda, si bé, a mesura que creix, va diferenciant-se d'aquesta per l'aparició d'una espiga central que pot arribar a mesurar prop d'1 m d'alçada on es troben el que normalment coneixem com a cols de Brusel·les.

Es prou rica en vitamina A què resulta imprescindible per a una bona visió. També juga un paper important en la salut de la pell i de les membranes de l'aparell respiratori, així com en el creixement dels ossos. Sense arribar als nivells que posseeixen les pastanagues , i sobretot els espinacs, les cols de Brusel·les poden ser una altra alternativa per a adquirir aquesta saludable vitamina.

Contenen molta vitamina C - més que les taronges o les llimones - encara que inferior a les pabreres o els espinacs. És especialment interessant menjar aquesta hortalissa en èpoques de convalescència, després d'haver passat alguna malaltia perquè ajuda a incrementar les defenses.

Podeu trobar més informació a les següents pàgines:

http://www.botanical-online.com/colesdebruselascatala.htm

Receptes de cuina a les pàgines:

http://www.alcim.net/2006/03/21/cols-de-brusseles-amb-xampinyons
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/aliments/alim187183853.htm
http://www.edu365.cat/eduradio/solucio/les_receptes_de_la_solucio_archivos/cols.htm